Hopply Savannah Sparkling Hop Water, Fat Lizard Brewing Co Oy, Otaniemi, Espoo (11-22)

0,0 %-til., vaalea, samea kupliva vesi, mausteina humalat, aprikoosi ja inkivääri. ‘Adult content’ – sisältö on tarkoitettu aikuisille. ‘100 % hops 0 % alcohol’. Apricot & Ginger. ‘Hopply-juomaperhe’ -tuotesarja; kantavierre  °P, katkeroainepitoisuus  EBU, väri EBC; ravintoainepitoisuus / 100 ml. sisältää: energia 3,2 kcal / 13,5 kJ, rasva 0,1 g, josta tyydyttymättömiä rasvoja 0,0 g, hiilihydraatit 0,7 g, josta sokereita 0,3 g, proteiini 0,7 g, suola 0,0 g. Mehu- ja olutmestarit Heikki Ylinen, Tuomas Koskipää. Suositus tarjoilulämpötilaksi jääkylmänä. Panimo perustettu 10.12.2013. Uutuus 2022.  

Tölkki 0,44 l. (EI mainita pakkauksessa, oletus!) Vähittäismyyntihinta market 2,99 €; panimokauppa, Espoo 2,80 €. (tölkitetty 08.07.2022; P.E.-pvm 08.03.2023)  

Pisteet 87 / 100.  

Väri on vaalea, keltainen, heikosti läpikuultava, samea. Vaahto on valkoinen, niukka, haihtuu nopeasti. Tuoksu on pehmeän hedelmämäinen, maustemainen, inkiväärimäinen, miellyttävä. Maku on kevyt, kuiva, vetinen, laiha, maustemainen, hedelmänlihajäämät vaikuttavat lähinnä iljettäviltä, mutta juoman kokonaisuus sinänsä on erikoisuudessaan luonteikas ja kiinnostava.  

Ainesosat ovat vesi, humala, humalauute, aprikoosi, inkivääri, sitruunahappo, kaliumsorbaatti.  

Tölkkietiketin mukaan sisältö on 100 % humalaa, 0 % alkoholia. Alkoholi ei tietysti maistukaan, mutta valitettavasti ‘humalaveden’ ankara humalapitoisuuden prosenttikin vaikuttaa menneen harhaanjohtavasti lähes 100 % pieleen. Mahdollisia humalalajikkeita ei mainita ostavalle kuluttajalle, mutta muualta löytyy tieto humalista: amarillo ja citra.  

Pakkauksessa ei muuten kerrota tölkin vetoisuuttakaan – tämä lienee ensimmäinen kerta kun desilitramäärät on jätetty kokonaan pois. 0,44 litraa löytyy vasta kaupan hyllyltä ja hinnastoista.  

Panimon Hopply -juomaperheessä on ilmestynyt neljä kuplivaa vettä: Hopply Sparkling Hop Water, Hopply Sacramento Nude, Hopply Boston Berry Blend sekä perheen hedelmämäisin Hopply Savannah.  

Testimaistajat eivät pysty ideoimaan näille juomille ostavaa kohderyhmää, puhumattakaan juomakulttuurisia arvoja. Huomaa myös kova hinta.

Jätä kommentti