Malmgård Belge, Malmgårdin Panimo Oy – Malmgårds Bryggeri Ab, Loviisa (07-15)

8,0 %-til., kantavierre 18,5 (Alko: 18,9) p-%, katkeroainepitoisuus 28 (33,9) EBU, väri 30 (27,7) EBC, tumma suodattamaton ale, pintahiivaolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-10 °C. Tuotannossa syksystä 2009 alkaen.

Kertalasipullo 0,5 l. Alkon vähittäismyyntihinta 5,07 €. (P.E.-pvm 11.03.2015)

Pisteet 91 / 100

mgpbelge11ploVäri on tumma, punainen, kuparinen, läpinäkyvä, kirkas. Pullonpohjalla olevan vahvan hiivakerroksen sekoittamisen jälkeen väri muuttuu likaisen ruskeaksi, läpinäkymättömäksi. Vaahto on valkea, aluksi runsas, tiheäkuplainen, laskeutuu nopeasti, pitkäkestoinen. Tuoksu on hedelmämäinen, karamellimainen, syvä, paksu, mädäntyvän ruohomainen, hiivan sekoittamisen jälkeen vahvimmat mutkat suoristuvat. Maku on täyteläinen, vahva, karamellimainen, katkeromainen, hedelmämäinen, aprikoosimainen, luumumainen. Hienosti onnistunut luonteikkaan maukas belgialaistyylinen ale.

Valmistusainekset ovat suklaa- ja pale ale -maltaat, Pilgrim-, Styrian Golding- ja Spalt Select -humalat ovat sekä belgialainen erikoishiiva.

Ruokajuomana vahvan liharuuan kanssa.

Testissä oli vertailukohtana neljä kuukautta yli P.E.-päivän kypsynyt pullo. Varastointi vakaassa viileässä lämpötilassa veti arviopisteitä alaspäin, lähinnä esille tulevan alkoholin vuoksi. Hiivakerros pullon pohjalla osoittautui tosi kovettuneeksi, eikä se kokonaan irronnut lainkaan. Kokonaisuudessaan hiivan sekoittamisen mukana aromien moninaisuus, pehmeys ja luonteikkuus lisääntyivät jatkuvasti.

Suomalaisten laatuoluiden kuluttajan kannalta tärkeä havainto on myös Alkon vähittäismyyntihinnan lasku! Onnistunutta olutta ostetaan ja toivotaan valikoimaan – Belgen hinta on pudonnut Alkossa viidessä vuodessa 5,43 €:sta 5,07 €:oon eli 36 senttiä. 

* LUE myös: Tuore arvio syksyltä 2009, jolloin Belge tuli markkinoille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s