Kaski Savubock, Takatalo ja Tompuri Oy, Virolahti (07-22)

6,5 %-til., tumma pohjahiivaolut, savumausteinen bock; kantavierre 15,2 °P, katkeroainepitoisuus 22 EBU, väri  EBC; ravintosisältö 100 ml. energia – kJ / 60 kcal; rasva  g, josta tyydyttynyttä rasvaa  g, hiilihydraatti  g, josta sokereita  g, proteiini  g, suola  g;

Panimomestari Mikko Suur-Uski. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC. Panimo perustettu 2015. Uutuus 05.04.2018.  

Hana 0,4 l. Anniskeluhinta 8,00 €; 0,2 l. – 4,00 €. Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 4,16 €, Panimopuoti, Virolahti. (hana, SOPP, Hki; P.E.-pvm 2022?)  

Pisteet 90 / 100.  

Väri puolitumma, ruskea, läpinäkyvä, hieman samea. Vaahto on valkea, melko niukka, jättää harvaa pitsikuviota lasin laidoille, kestävä. Tuoksu on tyylikkään hennosti savumainen, innostava. Maku on keskitäyteläinen, imelän makea, pehmeän savumainen, hedelmämäinen, hennosti miellyttävän katkeromainen, puhdaslinjainen, melkein suoraviivainen, maukas, jälkimakuakin on.  

Valmistuksessa käytetään omien peltojen savustettua ohramallasta.  

Ruokajuomana sipulipihvin kanssa.  

* Savuinen Kaski on saanut tekijät myös runollisiksi:
Tarttui riihen tuoksu savuinen, / tuoksu savun maltaisen.
Vilja orsille nostettiin, / riihessä sato lepällä kuivattiin.
Mailta esi-isien, lainassa vuosisatojen, / isäntä ohran nostaa ja maltaaksi muuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s