Double Stout, Shepherd Neame Ltd, Faversham, Kent, Iso-Britannia (06-22)

5,2 %-til., tumma pintahiivaolut, portteri, double stout, valmistettu vuosisatojen takaisen reseptin mukaan, panimon Classic Collection -tuotesarja; vuosittain marraskuussa valmistetaan talven kausiolueksi myös tynnyrissä kypsyvä cask-versio 4,0 %; kantavierre 12,2 ˚Pl, katkeroainepitoisuus 38 EBU, väri 134 EBC; ravintosisältö 100 ml. energia 45 kcal / 187 kJ, rasva <0,1 g, josta tyydyttymätön rasva <0,1 g, hiilihydraatit 3,8 g, josta sokereita <0,4 g, proteiini 0,3 g, suola <0,13 g. Suositus tarjoilulämpötilaksi ˚C. Toimitusjohtaja Jonathan Neame, perheen 5. sukupolvi. Panimomestari (master brewer) Mike Unsworth. Panimo perustettu 1698. Tuotannossa vuodesta 2010 (ensi erä – 4,1 % – kevään kausiolut, sen jälkeen talven kausiolut, joka valmistuu vuosittain marraskuussa).  

Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 7,00 €; myös kertalasipullo 0,5 l. Maahantuoja Servaali-Olvi Oyj, Hki. (hana P.E.-pvm .2022)  

Pisteet 95 / 100. Koffin portteri –asteikolla 96 / 100.  

© Kuva J.T. Laakso.

Väri tumma, mustanruskea, läpinäkymätön. Vaahto on beigen ruskea, runsas, vahva, tiheä, jättää vahvoja pitsikuvioita lasin laidoille, kestävä. Tuoksu on paahteinen, lakritsamainen, yrttimäinen. Maku on keskitäyteläinen, kuiva, paahteinen, lakritsamainen, tummahedelmämäinen, samettimaisen pehmeä, kaakao- ja kahvimainen aromi, kokonaisuus on paksurunkoinen, vahva, luonteikas, maukas. Jälkimaku on miellyttävän paahteinen ja pitkäkestoinen. Loistavasti onnistunut!  

Valmistuksessa käytetään 324-vuotiaan panimon arkistoista löytynyttä vanhaa reseptiä. Mallaslajikkeet ovat pale-, kristalli- ja suklaamaltaat, paahdetut ja ruskeat maltaat. Humalalajikkeet ovat East Kent golding ja admiral. Vesi on paikallista porakaivovettä. Panimo käytti (edelleen?) vielä pitkään 2010-luvulle vanhoja puisia tammialtaita mäskäyksessä.  

Ruokajuomana mietojen liharuokien ja kovien juustojen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s