Happy Sailor, Mallassepät Oy, Naantali; valmistettu Ravintola Rantamakasiinin kesän kausiolueksi (06-22)

5,2 %-til., vaalea pintahiivaolut, suodattamaton Pale Ale, ‘Rantamakasiinin kausiolut’ Naantalissa; kantavierre  °P, katkeroainepitoisuus EBU, väri EBC; ravintosisältö 100 ml. energia  kJ /  kcal; rasva g, josta tyydyttynyttä rasvaa g, hiilihydraatti g, josta sokereita g, proteiini g, suola g. Oluentekijä Jaakko Hartemaa. Suositus tarjoilulämpötilaksi  °C. Panimo perustettu 2017. Uutuus 2022.  

Kertalasipullo 0,33 l. Anniskeluhinta 6,50 €. Saatavilla vain Ravintola Rantamakasiini, Merimasku, Naantali.(P.E.-pvm 06-2022)  

Pisteet 92 / 100.  

© J.T.Laakso.

Väri on puolitumma, ruskeanpunainen, läpinäkyvä, kirkas. Vaahto on valkoinen, aluksi hyvin runsas, laskeutuu melko nopeasti, muodostaa pikkukuplaisen renkaan lasin laidoille. Tuoksu on mallasmainen, puumainen, makea, hedelmämäinen. Maku on keskitäyteläinen, makea, paksu, hedelmämäinen, lievästi nektariinimainen, kesäisen raikas, voimakasluonteinen, maukas, juotavuudeltaan helppo, tuntuvan mallasmainen jälkimaku.  

Pullon pohjalla on kohtalainen hiivasakka, jonka sekoittuminen muuttaa oluen värin sameaksi, mutta silti läpikuultavaksi.  

Ruokajuomana kevyen kesäisen grilliruoan, possunkyljen, kevyen pihvin, grillatun makkaran ja kalan kanssa.  

Meri- ja rannikkohenkisen oluen nimeksi ajateltiin alun perin Trunken Sailor (suom. ‘juopunut merimies’) tunnetun merimieslaulun mukaisesti, mutta tuotevalvonnassa sitä ei kuitenkaan hyväksytty. Sitten keksittiin ‘Happy Sailor’ eli ‘iloinen merimies’.  

Naantalilaispanimo Mallassepät on näkyvästi mukana ihastuttavan kesäkaupungin ruokatapahtumassa. Smak (ruotsiksi ‘maku’) ja maku ovat yhdessä Smaku. Naantalissa neljännen kerran 08.-20.08.2022. Mukana yhteisessä ponnistuksessa on kahdeksan paikallista ravintolaa: Merimaskun Rantamakasiini, Ravintola Metsätähti, Ravintola Kultaranta Resort, Ravintola Laituri, Kuulas Garden, Ravintola Trappi, Snickari ja Café Akseli. Kolmessa ensinmainitussa on Mallasseppien valmistama oma nimikko-olut. Kolme jälkimmäistä sijaitsevat vanhan Naantalin lahdenpoukamassa, mutta pikkukaupungissa mikään ei ole kovin etäällä toisistaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s