Hartwall Aura Juhlaolut 2022, Oy Hartwall Ab, Lahti / Helsinki / Royal Unibrew AS, Faxe, Tanska (03-22)

5,0 %-til., vaalea pohjahiivaolut, kuivahumaloitu lager, ”vivahteikas makuprofiili”; kantavierre °P, katkeroainepitoisuus  EBU, väri  EBC, ravintosisältö 100ml: energia 146 kJ / 35 kcal, rasva g, josta tyydyttynyt rasva g, hiilihydraatit g, josta sokeri g, proteiini g, suola g. Panimomestari Juha Kylä-Kaila. Suositus tarjoilulämpötilaksi °C. Uutuus Auran päivänä 10.03.2022.  

Kertalasipullo 0,35 l. Vähittäismyyntihinta 2,69 €. Turun alueen kansalaisten saatavilla ravintoloissa ja K-ryhmän myymälöissä. (P.E.-pvm 01.09.2022)  

Pisteet 90 / 100.  

© Kuva J.T. Laakso

Väri on vaalea, keltainen, ruskehtava, läpinäkyvä, hennosti samea. Vaahto on valkoinen, alussa runsas, tiheä, kuplainen, tarttuu paikoin ehjänä pitsikuviona lasin laitoihin, kestävä. Tuoksu on aromikas, katkeromainen. Maku on kevyt, kuivan katkeromainen, mutta myös makeita piirteitä, mallasmainen, aromikas, luonteikas, maukas, juotavuudeltaan helppo. Hienosti onnistunut kunnianosoitus perinteiselle Turun Auralle.  

Valmistusainekset ovat vesi, ohramallas, humala ja hiiva. Olut on kuivahumaloitu lager, eli keiton jälkeen juuri ennen pullotusta juoma humaloidaan vielä uudelleen. Aura-olutta valmistettiin Turussa Aurajoen rannalla vuodesta 1885 yli sadan vuoden ajan, vuoteen 1995. Nyt valmistunut ensimmäinen Hartwall Aura Juhlaolut 2022 noudattaa Auran alkuperäistä reseptiä.  

Auraoluen perinteikkäässä etiketissä on latinankielinen tunnuslause: Humulus anima cervisie – suom. ‘humala on oluen sielu’.  

Lahdessa toimiva Hartwall – vuonna 1884 perustetun Auran Panimon omistaja vuodesta 1971 – on julkistanut valmistavansa tästä kevättalvesta alkaen vuosittain Aura Juhlaoluen, joka julkistetaan Auran päivänä 10.3. Hieno perinne on siis alkanut. Juhlaolut 2022 on saatavilla ainoastaan Turun alueella K-kaupoissa ja ravintolavalikoimissa.  

Juhlaolut 2022:n valmistaja Juha Kylä-Kaila on Hartwallin uusi panimomestari kesästä 2021 alkaen. Aikaisemmin turkulainen on keittänyt olutta Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla ja Teerenpelin panimolla Lahdessa. Kylä-Kaila on opiskellut oluenvalmistajan tutkinnon Iso-Britanniassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s