Speakeasy Sparkling Brut / Champagne Beer, WooHa Brewing Company Ltd, Kinloss, Hempriggs, Skotlanti, Iso-Britannia (03-21)

7,0 %-til., vaalea pintahiivaolut, kupliva ale, samppanjaolut, vegaaninen,’erikoisuus’; kantavierre  °Pl, katkeroainepitoisuus  EBU, väri 12 EBC, ravintosisältö 100 ml sisältää energiaa  kJ /  kcal, rasva g, josta tyydyttyneitä rasvoja g, hiilihydraatit g, josta sokereita g, proteiini  g, suola  g. Suositus tarjoilulämpötilaksi ºC. Uutuus 2020.

Hana 0,4 l. Anniskeluhinta 8,90 €. Valmistajalla myös kertalasipullo 0,33 l. (hana)

Pisteet 92 / 100.

© Kuva: J.T. Laakso

Väri on vaalea, keltainen, läpinäkyvä, hieman samea. Vaahto on valkoinen, niukka, tiheä. Tuoksu on hedelmämäinen, raikas. Maku on kevyt, kuiva, heikosti kupliva, runsaasti ja upeasti aromaattinen, hyvin kepeärunkoinen, hedelmämäinen, omenamainen, hennosti sitrusmaisen ja kuivan maustemainen, inkiväärimäistä sävyä, kuivan karhea jälkimaku on aivan erilainen kuin tuoksu ja suutuntuma avautuivat. Eli olut on luonteikas ja moniulotteinen.

Valmistuksessa käytetty humalalajike on calypso.

Ruokajuomana tasaisen vahvasti mausteisen lihan ja nyhtökauran kanssa.

Valmistaja merkitsee oluen hanaetiketissä samppanjaolueksi, ’champagne beer’ ja pulloetiketissä kuohuvaksi kuivaksi olueksi, ’sparkling brut beer’. Tuoteluettelossa olut on tyyliltään erikoisolut, ’speciality beer’.

WooHa Brewing Company on perustettu vuonna 2015 Iso-Britannian ylämaalla eli Skotlannissa. Panimo toimii maatilan yhteydessä Speysiden tuntumassa.

Jätä kommentti