Duchesse Cherry, Brouwerij Verhaeghe, Vichy, Belgia (03-21)

6,8 %-til., tumma, punainen pintahiivaolut, hapan kirsikkaolut, kypsytetty tammitynnyreissä; ”Vlaams rood bruin” / ”Punainen ale-sekoiteolut Belgian Flanderista”; kantavierre 16,0 ˚Pl, katkeroainepitoisuus 8,0 EBU, väri  EBC; ravintosisältö / 100 ml. energiaa  kJ / 60,0 kcal, rasva – g, josta tyydyttyneitä rasvoja – g, hiilihydraatit  g, josta sokereita – g, proteiini – g, suola – g. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-12 ºC. Uutuus .

Hana 0,4 l. Anniskeluhinta 9,80 €; myös klp 0,33 l. Alkon hinta 4,75 € (tilausvalikoima). Maahantuoja Brew Seeker / Momentin Group Oy, Hki. (hana)

Pisteitä: 91 / 100.

Väri on tumma, punainen, kirkas, viinimäinen. Vaahto on valkoinen, punertava, niukka, kuplainen. Tuoksu on voimakas, kirsikkamainen, hapan, vahvan aromaattinen. Maku on keskitäyteläinen, kuiva, hapan, marjamainen, kirsikkamainen, maustemainen, lämmittävän aromaattinen, luonteikas, maukas, tasapainoinen makuelämys.

Valmistuksessa käytetään ohra- ja vehnämallasta, humalia ei juuri lainkaan, mikä kuuluu tyyliinkin. Pääraaka-aine onkin Belgian Limburgissa tarhattu kirsikka. Kahden ja puolen vuoden Bordeaux-viinitynnyrikypsytyksen aikana sekoitetaan mukaan 20 kg hapankirsikoita 100 olutlitraa kohden.

Ruokajuomana kasviskeitto ja borsh, paahdetun juurekset.

Paul Verhaeghen vuonna 1885 käynnistämän panimo-siiderimön johdossa on nyt neljättä sukupolvea edustava Karl Verhaeghe. Panimon vuosituotanto on noin 1,5 miljoonaa litraa.

* LUE lisää: Taustoja Verhaeghe-Vichyn panimosta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s