Readers’ Gin, Authors’ Distillery Oy, Mäntsälä / Helsinki (11-20)

44,0 %-til, väritön gin. Tuote-erä #001. Tislaajamestari Ari Kaura. Uutuus 16.11.2020. (Tislattu 29.09.2020) Etiketin suunnittelu Mika Tuominen.

Kertalasipullo synteettisellä puupinnoitetulla korkilla 0,5 l. Alkon vähittäismyyntihinta 39,62 € (tilausvalikoima).
Pisteet 91 / 100
.

Väri on kirkas, väritön, pakastinkylmänä huurteisessa lasissa hienosti harmaantunut – lasihuurun takana toki väritön ja kirkas. Tuoksu on vienon maustemainen, kevyen hedelmämäinen, sitrusmainen, yrttimäinen, kohoaa vahvan lämmittävästi syvälle ylös sieraimiin. Näin siis normaalilämpötilaisena, pakastinkylmänä tunnistettavasti viinamainen, lähes tuoksuton. Kyllä – siis totta. Katajaa ei tuoksussa erota, vaikka odotukset ovat korkealla.

Maku polttaa kieltä ja muita suun makunystyröitä värisyttävän upeasti, edetessä makuaromien moninaisuus avautuu yrttimäisenä, katajaisena, vahvana. Huoneenlämpimänä suutuntuma ei ole samalla tavalla polttava kuin viilennettynä, huikeiden katajaisten yrttiaromien keskiössä on anismainen piirre. Kokonaisuus on tunnistettava gin-viina, ja onnistunut. Katajan kitkerää aromia odottaisi hivenen vahvempana, ainakin katajaisen kansan maisteltavana. Sitrusmainen aromi johdattaa kepeään yleisilmeeseen – onkohan tämä ”naisten gin…!”.

Grogina nautittaessa kannattaa ehkä aloittaa pakastinviilennyksen kautta ja antaa juoman sitten lämmetä lasissa. Ehkä lämpinämä hitusen verran miellyttävämpi.

Ginihän toki sopii tonicveden ja mausteiden, esimerkiksi mintunlehtien, kanssa hyvin, juotavuuskin huomioon ottaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s