Gosebump Raspberry & Passionfruit Gose, Panimoyhtiö Hiisi Oy, Jyväskylä (01-20)

5,5 %-til., kantavierre 13,0 °Plato, katkeroainepitoisuus 15,0 IBU, väri 25 EBC; ravintosisältö / 100 ml. energia 50 / – kcal/kJ, rasva  g, josta tyydyttynyt rasva  g, hiilihydraatit  g, josta sokeri  g, proteiini  g, suola  g; puolitumma, hedelmäisesti ja suolaisesti maustettu pintahiivaolut, Gose, maustettu vadelmalla ja passionhedelmällä, ”100 % craft”. Valmistettu yhteistyössä First Pint Oy:n (One Pint Pub) ja IPA Goup Oy:n (Pullokauppa Pien) kanssa. Suositus tarjoilulämpötilaksi  °C.

Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 4,50 €. Alkon tammikuun erikoiserät 09.01.2020 alkaen. (P.E.-pvm 30.06.2020)

Pisteet 90 / 100

hiisigosebumpvadelmapassionGose19plo

Väri on puolitumma, tiilenpunainen, läpinäkyvä, kirkas. Vaahto on vitivalkoinen, niukahko, isokuplainen, keskikestävä. Tuoksu on hedelmämäinen, karamellimainen, mehumainen. Maku on kevyt, kuiva, marjamehukeittomainen, hennosti karamellimainen, katkeroita ei lainkaan, suolamainen vivahde.

Valmistusainekset ovat vesi, ohra- ja vehnämallas, vadelma, passionhedelmä, humala ja hiiva.

Ruokajuomana hieman haastellinen, kannattaa maistaa jälkiruokana mansikkajäätelön kanssa.

Gose on vanha perinteinen saksalainen oluterikoisuus, nimenomaan itäisen Saksan Harz-vuoriston Goslarista, myöhemmin leimallisesti Leipzigissa. Sitä on valmistettu ainakin 1700-luvun alkupuolelta alkaen. Oluelle on ominaista mausteisuus (korianteri ja suola), sitrusmaisuus ja pirskahteleva keveys (alkoholia 4,5 %). Ruokajuomana se sopii tuoreen vaalean kalan ja vasikanlihan kanssa. Gosea voi nauttia siirappien ja liköörien kanssa. Gose tilataan sanomalla ’Goseanna!’ (vrt. ’hoosianna’). Tarjoilulämpötila on 7 ºC ja aromit pääsevät oikeuksiinsa ainoastaan aidosta Gose-lasista nautittuna. Se on ohut- ja tasalaitainen, kaksidesilitrainen, hienostuneen pikkuinen juomalasi.

Jyväskyläläisen ’Gosebumpin’ kohdalla oluttyylin määriteltyjä ominaisuuksia joutuu ehkä haeskelemaan. Aidon Gosen hienostuneisuus loistaa poissaolollaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s