Smörre Ruis-I.P.A., Koskipanimo Oy, Panimoravintola Plevna, Tampere (11-19)

5,9 %-til.,kantavierre 14,0 p-%, katkeroainepitoisuus 60 EBU, tumma rukinen pintahiivaolut, India Pale Ale eli Ruis-IPA (Rye India Pale Ale). Uutuus marraskuu 2007.

Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 9,00 €; 0,3 l. – 6,20 €. 

Pisteet 93 / 100.

plevnakoskipanimosmorreruisipa07hanaetikettiVäri on tumma, punertavan ruskea, läpikuultava, lähes kirkas. Vaahto on vaalea, ruskehtava, melko niukka. Tuoksu on metsäinen, marjamainen, lievästi kiinnostavan erikoinen. Maku on täyteläinen, kuivan katkeromainen, metsäisen sammalmätäsmäinen, vahvan rukiinen ja katkeromainen, kirpeän hedelmämäinen, kypsän, melkein käyneen kirsikkamainen, luonteikas ja maukas.

Ruokajuomana puolukkahillolla maustetun maksalaatikon, vorschmackin ja bratwurstin kanssa.

Valmistuksessa käytetään neljää mallaslajiketta (pilsner-, karamelli-, vehnä- ja ruismallas) sekä viittä humalalajiketta.

Marraskuusta 2007 alkaen valmistettu Smörre perustuu lyhyen aikaa toimineen tanskalaisen Bryggeriet Ølfabrikken –panimon (2004-07) Christian Skovdal Andersenin reseptiin, jonka hän kävi toteuttamassa Tampereella Koskipanimon Sam Viitaniemen kanssa.

Oluesta on valmistunut myös 5,6-prosenttinen versio (ellei hanaetiketissä ole painovierhe!). Vuonna 2013 Smörre valmistettiin tynnyrikypsyvänä cask ale –versiona. Nykyisessä hanaetiketissä käytetään myös amerikankielistä tyylinimikettä: Rye Indian Pale Ale. IPA (India Pale Ale) on esiintynyt virheellisessä n-kirjainmuodossa jo pitkään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s