Lahden Erikois Kesä III Olut (2018), Mattssonin panimo, Lahti / Oy Hartwall Ab, Lahti / Helsinki / Royal Unibrew AS, Faxe, Tanska (03-19)

4,5 %-til., kantavierre  °P, katkeroainepitoisuus 16 EBU, väri 10 EBC, vaalea pohjahiivaolut, täysmallaslager. ”Raikas ja poreileva täysmallaspohjahiivaolut.” Energiasisältö (100 ml) 164 kJ / 39 kcal. Suositus tarjoilulämpötilaksi 4-6 °C. Panimomestari Hannele Alakarhu. Uutuus 03.2018. Kesän 2018 kausiolut.

hwllahdenerikoiskesaIII18ploTölkki 0,5 l. Vähittäismyyntihinta 2,99 € (Erä ei ole enää myynnissä.) (P.E.-pvm 23.02.2019)

Pisteet 90 / 100.

Väri on vaalea, haalean keltainen, kirkas. Vaahto on vitivalkoinen, erittäin runsas, hauras, isokuplainen, jättää pitsikuvioita lasin laidoille. Tuoksu on raikkaan kukkainen, hedelmämäinen. Maku on kevyt, mieto, mallasmainen, hieman makea, niittykukkamainen, helposti juotava.

Valmistuksessa käytetään amarillo-, cascade- ja chinook-humalia.

Rinnakkain vuoden 2019 uutuuden, vieraskielisen ”Erikois Summer Alen” kanssa maisteltuna erot ovat tosi minimaaliset – alkoholivahvuus kuitenkin on puoli prosenttia miedompi. Sekä lagerissa että alessa on käytetty melkein samoja humalajikkeita. Tuotantoerät ovat pehmeän mallasmaisia, vuoden 2019 ale on kuitenkin hennosti luonteikkaampi. 

* Lue myös: Lahden Erikois Kesä III -olut, maaliskuu 2018.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s