Vehnäolut, Koskipanimo Oy, Plevna, Tampere (08-18)

5,0 %-til., kantavierre 12,3 p-%, katkeroainepitoisuus 10 EBU, väri 13 EBC, suodattamaton, vaalea vehnäolut, täysmallasolut.Tuotannossa vuodesta 2003. Panimomestari Sam Viitaniemi.

Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 8,00 €. Uutta vuonna 2018: Kertalasipullo 0,33 l. Vähittäismyyntihinta 3,40 € (suoraan Plevnasta). 

Pisteet 91 / 100.

plevnavehnaolut16hanaetikettiVäri on vaalea, ruskehtavan keltainen, samea. Vaahto on valkoinen, tasainen, tiheä, laskeutuu nopeasti. Tuoksu on hedelmämäinen, sitrusmainen, mausteinen. Maku on keskitäyteläinen, makeahko, hedelmämäinen, aprikoosimainen, hennosti karamellimäinen, mausteinen, neilikkaa, fenkolia. Viljamainen ja maustemainen aromi jatkuu jälkimakuun saakka. Baijerilaistyylinen vehnäoluen mallaspohjassa on peräti 70 prosenttia vehnämallasta.

Ruokajuomana possunlihan ja makkaran kanssa.

Vuonna 1994 perustetun (2019: 25 vuotta!) Panimoravintola Plevnan ja siellä toimivan Koskipanimon Vehnäolut on ollut tuotannossa 15 vuotta, vuodesta 2003 alkaen. Tänä kesänä (2018) 5-prosenttinen Vehnäolut on pakattu myös lasipulloon vähittäismyyntikanaviin. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s