Frisco Disco Citra, Donut Island Brewing Co Oy, Hki; yhteistyössä ja valmistuspaikka Panimoyhtiö Hiisi Oy, Jyväskylä (06-18)

6,0 (Alko 6,2) %-til., kantavierre 15,4 °P, katkeroainepitoisuus 70,0 (Alko 56,9) EBU, väri 11 EBC, energia 60,0 kcal / 100 ml, puolitumma pintahiivaolut, India Pale Ale eli IPA. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC. Uutuus 2017.

Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 4,49 €. Alkon Kuukauden erikoiserät -valikoima 5.7.2018. Valmistajalla myös keg-tynnyriversio. (P.E.-pvm 28.02.2019)

Pisteet 90 / 100

donuthiisifriscodiscoipa17ploVäri on puolitumma, ruskea, läpinäkyvä, kirkas. Vaahto on valkoinen, pikkukuplainen, niukahko. Tuoksu on hedelmämäinen, karamellimainen, vihannesmainen. Maku on keskitäyteläinen, kuivahko, kukkainen, pehmeä, makeasti puunkaarnamainen.

Ruokajuomana grillatun kalan kanssa.

Frisco Disco on saanut nimensä Helsingin Iso Roobertinkadulla syyskuusta 1978 alkaen jonkin aikaa toimineen nuorisodiskoteekin mukaan.

Leikkisä olut tuli markkinoille kevättalvella 2017, jolloin vahvuus oli 6,2 %. Alkon tietojen mukaan nyt valikoimassa oleva tuotantoerä on alkoholipitoisuudeltaan 6,2 %-til. Etiketti ja panimon oma tieto kertoo vahvuudeksi 6,0 %-til.

Helsinkiläinen Donut Island (Munkkisaaren panimo) on Mika Oksasen vetämä kellaripanimo. Se valmistaa oluet Jyväskylässä Panimoyhtiö Hiisin tiloissa, toisinaan myös yhteistyössä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s