Jaloviina * Ädelsbrännvin, Altia Oyj, Hki (04-18)

38 %-til., tislattu värillinen viina, sekoitus rypäletisleestä ja kirkkaasta viinasta. Energiasisältö 100 ml: 220,0 kcal, sokeria 7,0 g / l. Tuotannossa vuodesta 1932.

altiajaloviinaxploKertalasipullo 0,5 l. Alkon vähittäismyyntihinta 16,69 €. 

Pisteet  94 / 100.

Väri on melko tumma, keltaisen ruskea, läpinäkyvä. Tuoksu on hedelmämäinen, hieman makea, toffeekaramellimainen aromi viivähtää hetken, voimakas. Ensituntuma on vahvan makean alkoholimainen. Alkoholin miellyttävä lämpö leviää kitalakeen ja nieluun. Maku on väkevän voimakas, vahvaluonteinen, hedelmämäinen, luumumainen, viinirypälemäinen, hennosti rusinamainen, hienoisesti viinamainen. Jälkimaku on vieläkin parempi: voimakkaan lämmittävä, värisyttävä, pieni siemaus lämmittää ja pehmittää nielua ja poskilihasten sisäpintaa.

Jaloviina valmistetaan ranskalaisesta rypäletisleestä ja suomalaisesta viljatisleestä. Mukaan sekoitetaan väriainetta ja makua pehmentävää sokeria.

Jaloviina sopii edullisena vaihtoehtona vahvojen makujen tilanteisiin. Myös juomasekoitusten aineksena käyttökelpoinen.

Alko alkoi valmistaa Jaloviina Extraa syksyllä 1932, muutama kuukausi kieltolain (1919-32) päättymisen ja Alkon ensimmäisten myymälöiden avautumisen (3.4.1932) jälkeen. ”Yhden tähden Jallun” ohella nyt valmistetaan kolmen tähden Jaloviina *** (40 %, Alkon hinta 17,79 € / 0,5 l. lasipullo). Alkon – ja Jaloviinan – juhlavuonna 2012 valmistettiin rajoitettu erä myös Jaloviina ** (39 %), joka oli ollut vakiotuotannossa vuosina 1932-42.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s