Citra, Oakham Ales, Woodston, Peterborough, Iso Britannia (03-18)

oakhamalescitra10plo0334,6 (pullo) / 4,2 (cask tynnyri) %-til., kantavierre  °P, katkeroainepitoisuus  EBU, väri  EBC, vaalea pintahiivaolut, ale. ”Session IPA”. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC. Tuotannossa vuodesta 2010 alkaen.

Kertalasipullo 0,33 l. (Valmistajalla myös 0,5 l.) Vähittäismyyntihinta 2,97 € (plo). Maahantuoja Craft & Cask Oy / Diamond Beverages Oy, Hki. (P.E.-pvm 31.05.2018)

Pisteet 85 / 100.

Väri on vaalea, kirkkaan keltainen, läpinäkyvä. Vaahto on valkoinen, pikkukuplainen, niukahko, keskikestävä. Tuoksu on hedelmämäinen, katkeromainen. Maku on kevyt, hedelmämäinen, raikkaan sitrusmainen, katkeromainen, kuiva, tasapainoinen, maukas. Olut on saanut tänä vuonna (2018) nimeensä tarkennuksen: “Citra Session IPA”, joka kuvaa hyvin oluen kevyen tasapaijoista ‘harmittomuutta’. Testissä on kuitenkin edellisvuonna valmistunut tuotantoerä.

Ruokajuomana vahvasti maustettujen liha- ja kalaruokien kanssa.oakhamalescitrasessionale18plo033

Valmistuksessa käytetään citra-humalaa. Etiketin mukaan Oakham Ales on ensimmäinen brittipanimo, joka alkoi käyttää muodikasta amerikkalaishumalaa, vuonna 2010. Eli amerikkalaiset aloittivat uuden pienpanimoiden noususuhdanteen kopioimalla ja muokkaamalla brittiäisiä oluttyylejä. Nyttemmin vahvan oman olutkulttuurin Iso Britanniakin on joutunut seuraamaan maailman muotivirtauksia ja real ale -olutkulttuuri on saanut rinnalleen uusia muotoja.

Tasan 25 vuotta sitten vuonna 1993 aloittaneen Oakham Alesin perustaja, omistaja ja oluentekijä oli alun perin John Wood, joka jätti paikkansa vuonna 1995. Panimo siirtyi runsaan 30 kilometrin päähän Maxwell Roadille Peterboroughiin vuonna 1998 ja uusi panimolaitteisto otettiin käyttöön lokakuussa 2006, ensimmäinen koe-erä valmistettiin jo aprillipäivänä 1.4.2006. Pitkäaikainen panimomestari, nykyisin tuotantojohtaja, ja osaomistaja on edelleen John Bryan. Tuotantotilat kaksinkertaistettiin vuonna 2010. Vuosituotanto on 3,9 miljoonaa litraa (2015).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s