Run to the Pils, Amundsen Bryggeri / Akers Hus Kafedrift AS / Akershusgruppen, Oslo, Norja (03-18)

4,7 %-til., kantavierre ˚Pl, katkeroainepitoisuus EBU, vaalea pohjahiivaolut, pils. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC.

Kokonaan aukeava tuoppitölkki 0,33 l. Vähittäismyyntihinta  €. Maahantuoja Craft & Cask Oy / Diamond Beverages Oy, Vantaa. (P.E.-pvm 14.08.2018)

Pisteet 91 / 100.

amundsenbryggeriNOruntothepils17tlkVäri on vaalea, harmaankeltainen, läpinäkyvä, samea. Vaahto on vitivalkoinen, runsas, hauras, jättää pitsikuviota lasin laidoille, keskikestävä. Tuoksu on hedelmämäinen, kuivan heinämäinen. Maku on kevyt, sitrusmaisen raikas, seipäällä kuivuvan heinän aromeja, kuiva, pehmeän kukkainen katkerointi.

Ruokajuomana kalan, pastan, grillimakkaran ja hapankaalin kanssa.

Valmistuksessa käytetyt mallaslajikkeet ovat pilsner, karamelli ja vehnä. Humalalajikkeet ovat sladek ja mandarina bavaria.

Modernilla kansainvälisellä pohjalla – mottona ’käsityöläisten luomaa’ (engl. created by craftsmen) – toimiva Amundsenin panimo on aloittanut toimintansa pienenä pubipanimona vuonna 2011, keittokoko 500 litraa. Vuonna 2013 aloitti erillinen panimo, joka sai uudet, vieläkin suuremmat toimitilat vuonna 2016. Panimo on nykyisin Oslon suurin pienpanimo. Amundsenin omistaa ravintola- ja kahvilaketju Akershusgruppen.

’Juoksu-pils’ kehitettiin jo pubipanimossa, josta tuotanto on sittemmin siirretty suurempiin kuvioihin. Tölkkietiketin mukaan olut sopii ”parhaiten ilmakitaran ja viekoittelevien hiusten kanssa”. Eli jyväskyläläisen Panimoyhtiö Hiisin oluiden persoonalliset nautintasuositukset on sittenkin kopioitu ulkomailta…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s