Wasted Hävikkileipäolut I, Brewuniverse, Hki; valmistuttaja From Waste to Taste, Hki (03-18)

2,5 %-til., Vaasan & Vaasan Oy:n ruisleipäviipaleista valmistettu olut. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC. Olutmestari Juha Sinisalo.

Kertalasipullo 0,33 l. Anniskeluhinta 5,00 €. Hävikkiruokaravintola Loop / From Waste to Taste, Lapinlahden entinen sairaala, Hki

Pisteet 95 / 100.

wastedhavikkileipaolut17plomainosVäri on vaalea, keltainen, harmahtavan sameahko. Vaahto on valkea, runsas, tiheä, tasainen, keskikestävä. Tuoksu on vaimea, hennosti mallasmainen. Maku on kevyt, mallasmainen, hieman imelä, katkeroainepitoisuudeltaan olemattoman kepeä, mallasjuoman tapaisesti luonteikas, helposti juotava.

Sopii erinomaisesti ruokajuomaksi minkä tahansa annoksen kanssa. Myös saunaoluena.

Valmistusainekset ovat vesi, Vaasan ruispalat (ruis, vehnäjauho, perunahiutale, vehnägluteeni, suola), ohramallas, humala, hiiva.

Oluterikoisuuden taustalla on muinainen oluenvalmistustapa Egyptissä. Oluen ja leivän välillä ei nähty eroa: olut oli nestemäistä leipää ja leipä kiinteää olutta.

Ruoka- ja leipätehtaassa syntyy aina hävikkiä. Hävikkituotteet ovat täysin nautintakunnossa olevia elintarvikkeita, jotka eivät mene tavanomaiseen myyntiin esimerkiksi muotovirheen tai epäonnistuneen pakkauksen takia. Leipää liottamalla sen olomuoto palaa nestemäiseksi ja sopii vahvistamaan viljaista mallaspohjaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s