Koyt Gruitbier, Jopen B.V., Jopenkerk, Haarlem, Alankomaat (02-18)

8,5 %-til., kantavierre 21,0 °P, katkeroainepitoisuus 40 (Alko 18) EBU, väri EBC, energiapitoisuus 80,0 kcal, tumma pintahiivaolut, yrttiolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-10 °C. Panimomestari Michel Ordeman.

Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 5,29 € (Tilausvalikoimassa 5,08 €). Kuukauden erikoiserät -valikoima 1.3.2018. Maahantuoja Viinitie / We Are Group Oy, Hki.

Pisteet 90 / 100.

jopenkoytgruitbierploVäri on tumma, punertavan ruskea, heikosti läpikuultava. Vaahto on olematon. Tuoksu on maustemainen, hedelmämäinen, paksun luumumainen, raikkaan yrttimäinen, lääkemäinen. Maku on täyteläinen, makean hedelmämäinen, kypsän luumumainen, metsämäinen, lakritsamainen, yrttimäinen, tasapainoinen, maukas. Jälkimaku on lyhyt.

Ruokajuomana paahdetun riistalihan ja grillatun kalan kanssa.

Olut valmistetaan ”Brouwerskeur”-säännön mukaisesti eli mallaspohjassa käytetään ohraa, vehnää ja kauraa. Koyt Gruitbierissä (’yrttiolut’) on ohra- ja vehnämallasta, kauraa, yrttejä (gruit), hiivaa. Hento katkeroainepitoisuus tulee yrttiseoksesta.

Jopen-panimo palauttaa valikoimiin vanhoja reseptejä aina vuodesta 1407 alkaen. Keskiaikaisen uskomuksen mukaan yrttisekoitukseen kuuluva suomyrtti piti poimia täydenkuun aikaan ja ainoastaan alaston noita sopi poimijaksi. Panimon tunnus on ”Crafting Divine Beer – Recipe 1407”, ’jumalaista olutta käsityönä – resepti vuodelta 1407’. jopencraftingdivinebeer1407tunnus

Jopenin Koyt on yksi neljästä Alkon maaliskuussa (1.3.2018) käynnistämästä Kuukauden Erikoiserät -valikoiman oluesta. Se on ainoa, joka ehti olla Alkon tilausvalikoimassa jo entuudestaan. Kuluttajan kannalta erikoiseriin pääseminen on onneton sattuma, sillä tilausvalikoimassa arvokkaan oluen hinta oli ja on 0,21 € erikoisvalikoimaa edullisempi (5,08 €). Korotus on 4,1 %. Molemmissa valikoimissa tuote on eri tuotenumerolla.

Vuonna 1994 aloittanut Jopenin panimo toimii Haarlemissa entisen Jacobus-kirkon (Jopenkerk) tiloissa. Yhtiöllä on myös tislaamo Gospel Spirits by Jopen, tuotteina esimerkiksi Gospel Dutch Gin (41 %) ja Nordic Dry Gin (41 %). Olutpanimon vuosituotanto oli 2 miljoonaa litraa vuonna 2015, Alkon saaman tiedon mukaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s