Selassie, valmistuttaja Omnipollo, Tukholma, Ruotsi; valmistuspaikka De Proef Brouwerij, Lochristi-Hijfte, Belgia (02-18)

11,0 %-til., kantavierre 25,1 °P, katkeroainepitoisuus 47,0 EBU, väri EBC, tumma pintahiivaolut, Imperial Stout maustettu etiopialaisella kahvilla ja vaniljalla. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC. Olutmestari Henok Fentie. Uutuus 2017.

Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 8,42 €. Maahantuoja Diamond Beverages Oy, Vantaa. (P.E.-pvm 05.04.2022)  

Pisteet 92 / 100. Koff portteri -asteikolla 90 / 100.

omnipollodeproefselassienimperialstout17plo

Etiketti-taiteilija Karl Grandin.

Väri on tumma, musta, aivanläpimätön. Vaahto on tummanruskea, runsas, tiheä, kestävä. Tuoksu on suklaamainen, voimakas, maustemainen. Maku on täyteläinen, paahteinen, maustemainen, makeita ja kuivia aromeja, kuivan jauhoista kahvimaisuutta, hennosti makean vaniljan pehmeyttä, maukas, luonteikas, tyylikäs.

Huikean erikoinen, kaikessa mahdollisessa positiivisessa mielessä.

Pieni, kallis pullo kannattanee käyttää nautiskeluun ja maisteluun. Jos välttämättä haluaa lisukkeita, tumma suklaa on paras.

Valmistuksessa käytetään ohra- ja kauramallasta, magnum-humalaa, ja valmis olut kypsytetään etiopialaisten kahvin- ja vaniljapapujen päällä.

Omnipollo on tukholmalainen ravintola, perustettu vuonna 2011. Ravintola valmistaa vieraspanimona eri panimoissa eri puolilla maailmaa omia, omintakeisia oluita. Portteriuutuuden nimi viittaa Etiopian pitkäaikaiseen keisariin Haile Selassieen. Tämä olut on valmistettu De Proef -panimossa Belgiassa, mutta myös Crazy Mountain Brewing Co USA:n Coloradossa tekee sitä.

Omnipollon vuosituotanto on 897000 litraa vuonna 2016, Alkon saaman tiedon mukaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s