Pöllöhillo Talkkuna-mustikka Stout, Panimoyhtiö Hiisi Oy, Jyväskylä (02-18)

6,3 %-t., kantavierre 16,3 ºP, katkeroainepitoisuus 30 IBU (Alko 39 EBU), väri 70 EBC, energiasisältö 100 ml: 60,0 kcal, tumma pintahiivaolut, portteri. Suositus tarjoilulämpötilaksi 10-14 ºC. Olutmestari Tatu Hiitola. Alkon pienpanimo-oluiden erikoisvalikoima 5.2.2018.

Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 4,90 €

Pisteet 84 / 100. Koffin portteri –asteikolla 88 / 100.

hiisi18pollohillotalkkunamustikkastoutploVäri on tumma, musta, läpinäkymätön. Vaahto on valkea, runsas, muodostaa pitsikuvioita lasin reunoille, kestävä. Tuoksu on selkeälinjainen, suoran kuiva, marjamainen. Maku on keskitäyteläinen, rutikuiva, talkkunajauhomaisen takkuinen – mukana myös psykologista vaikutusta – mustikkamainen, yksiulotteinen, suoralinjainen. Kaipaa luonnetta.

Valmistuksessa käytetään brittiläistä Maris Otter pale ale -mallasta, kristalli-, münchener- ja suklaamallasta, kaura- ja ohrahiutaleita. Humalajikkeet ovat columbus ja east kent goldings. Lisäaineina laktoosi sekä mäskäyksessä lisätty talkkunajauho ja loppuvaiheessa mukaan sekoitettu mustikkamehu. Kypsyttämiseen on käytetty neljä viikkoa ennen pullotusta. 

Ruotsinkielisessä raaka-ainelistassa valmistaja käyttää ’talkkunasta’ vironkielistä sanaa ’kama’. – Ehkä ymmärrettävistä syistä… Alkon esitteessä on käännöksessäkin sana ’talkkuna’.

Vuonna 2013 perustettu, 5-vuotisjuhlavuottaan viettävä jyväskyläläinen Hiisi-panimo liittää erikoisiin, todella pienissä kertaerissä valmistettuihin tuotteisiinsa suomalaiseen kalevalaiseen kansanperinteeseen pohjautuvia runollisia tarinoita – ja myös nykypäivän metallipainotteista popmusiikkia kuuntelusuositusten muodossa.

Alkon saaman tiedon mukaan kokonaisvuosituotanto oli 180000 litraa (vuonna 2016). 

* 20.02.2018, uusi testi: Väri on tumma, mustanruskea, samea. Tuoksu on salmiakkimainen. Maku on täyteläinen, raikkaan marjamainen, metsäinen, rukiinen talkkunamaisuus nousee esille lopussa. Pullon pohjalla on vankka hiivakerros, joka on testissä sekoitettu mukaan. Jälkimaku on yllättävän lyhyt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s