Brewer’s Special Alabama Red IPA Gluten Free, Saimaan Juomatehdas, Mikkeli / MBH Breweries Oy, Hki / Micro Beverage Holding Oy Ab, Hki / K. Hartwall Invest Oy Ab, Hki (01-18)

3,5 %-til., kantavierre 10,2 °P, katkeroainepitoisuus 50,0 EBU, väri 76,0 EBC, tumma pintahiivaolut, gluteeniton India Pale Ale. Suositus tarjoilulämpötilaksi 10-12 °C. Uutuus 2017.

Tölkki 0,5 l. Vähittäismyyntihinta 3,19 €. 

Pisteet 93 / 100.

sjtbrewersspecialalabamaredIPA17tlk

Väri on tummahko, punertavan ruskea, läpinäkyvä, hieman samea. Vaahto on pursuavan runsas, syöksähtää tölkistä avattaessa, hauras, valkea, saippuavaahtomainen, tarttuu vähäisessä määrin lasin reunoille, keskikestävä. Tuoksu on tuhdin pihkamainen, mäntymäisen raikas. Maku on kevyt, vaikka tuntuu vankalta, karhean kuiva, rapsakan katkeromainen, muodikkaiden amerikkalaishumalalajikkeiden vahvat pihkamaiset aromit tunnistettavasti mukana. Olut on gluteeniton, mutta ei lainkaan mauton.

Ruokajuomana pihvin, grillimakkaran ja savujuuston kanssa.

Valmistuksessa käytetään suomalaisia münchner-, vehnä-, karamelli- sekä vaaleaa ja tummaa ale -maltaita, yhdysvaltalaisia humalalajikkeita: cascade, chinook, citra ja columbus. Pintahiiva on Belgiasta.

Hämeenlinnassa toimivan Can Pack Oy:n valmistama oluttölkki on päällystetty teippietiketillä, joka on helppo irroittaa. Etikettien keräily ei ehkä sittenkään vaivu kauas taakse, katoavaan kansanperinteeseen. Mikkeliläiset ovat kehittäneet kierrätykseen sopivan tölkkietiketin yhteistyössä Palautuspakkaus Palpan ja maailman johtavan etikettimateriaalien valmistajan, suomalaisen UPM Raflatacin kanssa. Etiketin materiaalia kutsutaan nimellä Vanish. Etiketit painaa Auraprint.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s