Yhteisarvio: kolme vuosikertaa 2014, 2016, 2017 Olvi Tumma Jouluolut

S e u r a a v a s s a  esitellään kolme saman Olvin Tumman Jouluoluen (4,t %) arviota. Arviot on tehty rinnakkain samanaikaisesti, mutta oluet ovat kolmelta eri vuodelta.

Rinnakkain laseihin kaadetut oluet tuoksuvat upeasti makean maltaiselta. Lasiin kaadettuina olut tuntuu vanhetessaan aavistuksen vaalenevan. Vaahto hiipuu ikääntyneissä erissä nopeasti, vaikka se kaikissa aluksi onkin tosi komea, pursuavan runsas. Testin lopuksi, nopeasti rinnakkain maistelussa yhtäläisyydet peittävät eroavaisuudet: kyllä tässä on samaa tuotetta kaikissa laseissa.

Valmistaja on joskus menneinä vuosina suositellut Jouluoluen tarjoilulämpötilaksi 9-17 ºC, mutta näinä vuosina suositusta ei ole enää annettu. Tumma olut saattaa tosiaan tilanteen vaihdellessa sopia selvästikin eri lämpötilassa. Viileän huoneenlämpöisenä (lähellä +17 ºC) tumma olut on parhaimmillaan ruokajuomana, liharuokien kanssa. Hyvin viilennettynä (lähellä +9 ºC) tummakin olut sopii hyvin seurustelu- jopa saunaolueksi.

Jouluoluen tölkki on säilynyt näinä vuosina tismalleen entisellään. Vain pohjaan painettu valmistuserä- ja päiväystieto on vaihtunut, aina vain huonompaan ja vaikeammin toimivaan suuntaan. Vuoden 2016 (ja myös 2015) tölkkietiketissä on panimon perustamisvuosi painettu kullanvärisin nemeroin, muina vuosina valkoisella.

Tölkit on hankittu edelleen ruotsalaiselta valmistajalta, vaikka tölkkitehtaita on nyttemmin jo Suomessakin, useitakin. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s