Laitilan Tuomas Golden Ale 2017, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Laitila (12-17)

lwttuomasgoldenaleplo17timohuttunen

4,7 %-til., kantavierre 11,5 p-%, katkeroainepitoisuus 23 EBU, väri 15 EBC, ravintoarvot 100 ml energia 161 kJ / 38 kcal, vaalea pintahiivaolut, kuivahumaloitu golden ale, etiketti: ”kullankeltainen pintahiivaolut”. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-12 °C. Reseptin on kehittänyt vuoden 2016 Hyvä Tuomas, panimomestari Timo Huttunen, Viking Malt Oy, Lahti. Uutuus syyskuu 2017. Kausiolut.

Kertalasipullo repäisykorkilla 0,33 l. Vähittäismyyntihinta 2,99 €.

Pisteitä 91 / 100.

Väri

Väri on vaalea, syvän keltainen, kirkas. Vaahto on vitivalkoinen, aluksi kohoaa keskirunsaana, tiheä, vankka kansi oluen päällä. Haihtuu hyvin nopeasti aivan kokonaan pois. Tuoksu on vankan mallasmainen, tummasävyinen, puuromainen. Maku on keskitäyteläinen, hennosti makeahko, pehmeä, hedelmämäinen, paksuhkon kiisselimäinen, tyylikäs, tasapainoinen, maukas, helposti juotava, persoonallisen luonteikas. Golden ale on perinteinen brittiläinen oluttyyli, joka tässä juhlaoluessa on tavoitettu hienosti. Aromeissa on myös vahvoja sävyjä saksalaisesta ja tšekkiläisestä pils-tyylistä.

Valmistusainekset ovat vesi, pilsner-, karamelli- ja golden ale -maltaat, floral- ja lublin-humalauutteet, magnum-humala ja hiiva. Golden Ale ja Caramel Sweet ovat kansainvälisesti toimivan Viking Maltin suomalaisia uutuuslajikkeita. Golden Ale tuo mallaspohjaan mallasmaisia, keksimäisiä, makeita ja pähkinäisiä sävyjä. Caramel Sweet on vahvasti karamellisoitu ja se antaa makuun maltillisen makeita sävyjä. ’Makea karamelli’ soveltuu talvioluiden, ale-tyylisten ja aromaattisten oluiden, kuten tumma lager ja stout, valmistukseen.

Ruokajuomana ei suomalaisten jouluruokien kanssa parhaimmillaan, mutta sopii yleisesti liharuokien kanssa.

Panimomestari Timo Huttunen (s.1969), Viking Malt Oy, Lahti

Timo Huttunen, Hyvä Tuomas 2016.

Lahtelaisen Viking Malt Oy:n mallasasiantuntija Timo Huttunen on yhdeksännen Hyvä Tuomas -jouluoluen reseptiikan takana.

Huttusen mukaan tavoitteena oli valmistaa ”kullankeltainen, raikas ja maistuva olut”, joka olisi nykytrendin vastaisesti myös helposti juotava. Kuivahumalointi tehdään erikoisvalmisteilla. Laitilan panimolla valmistettu olut olisi resepti-insinöörin mielestä saanut olla vieläkin ”rohkeammin” mallasmainen.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on valmistanut vuodesta 2009 alkaen joulun ja talven kausioluita Laitilan Tuomas -merkillä, vuoteen 2014 asti Kievari Tuomas. Oluiden valmistukseen ovat osallistuneet Hyvä Tuomas -huomionosoituksella palkitut olutkulttuurin vaikuttajat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s