Ketser Flanders Red Ale, Tanker Pruulikoda; 59N Brewing Oü, Vaida, Harjumaa, Viro

tanker59nbreweryketserredale16plo7,0 %-til., kantavierre 15,2 °P, katkeroainepitoisuus 8,0 EBU, väri 47,4 EBC, tumma pintahiivaolut, hapanolut, sour ale. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC.

Kertalasipullo 0,375 l. kruunukorkilla. Vähittäismyyntihinta 6,40 €. Maahantuoja First Pint Oy, Hki.

Pisteet 92 / 100.

Väri on tumma, puna-ruskea, läpikuultava, kirkas. Vaahto on valkea, tiheä, kestävä. Tuoksu on hedelmämäinen. Maku on keskitäyteläinen, kypsän raikkaan hedelmämäinen ja marjamainen, hapan, kirsikkamainen, luumumainen, hapokas, tyylikäs. Sour-oluiden parhaimmistoa!

Belgialaistyylinen hapan marjaolut on käytetty villihiivoilla ja maitohaåppobakteereilla, Brettanomyces, Lactobacillus ja Pediococcus. Valmistuessaan olut oli ensimmäinen villihiivaolut Virossa. Ketser on suomeksi ’toisinajattelija’ (kerettiläinen) eli halutaan korostaa teollisen yhteiskunnan menetelmiin verrattuna erilaisuutta, tässä tapauksessa perinteitä.

Valmistuksessa käytetyt maltaat ovat vaalea, pilsner, münchener ja karamelli, humalat ovat Belgiasta. Marjaoluen tapaan oluterien kypsytysaika on pitkä, 5-12 kuukautta.

Ruokajuomana metsäisten makujen, sienten, kypsien ja kuivattujen hedelmien sekä riistalihan ja –makkaran kanssa.

Panimo 59N Brewing Oü on perustettu 24. syyskuuta 2014 ja tuotanto aloitettiin vuoden 2015 alussa. Keskeiset henkilöt ovat kotioluttaustaiset Ryan Suske ja toimitusjohtaja Jaanis Tammela, jotka löyttäytyivät yhteen Tanker-nimellä muutamia kiertolaispanimo-oluita valmistaneen Ants Laidamin kanssa. Vuonna 2015 vuosituotanto oli 40000 litraa, mutta sittemmin tuotantokapasiteetti on kasvanut jo 120000 litraan kuukaudessa. Parin ensimmäisen vuoden aikana Tanker oli valmistanut 60 erilaista olutta.

Jätä kommentti