H.O.P. 2017 American Wheat Ale, Ravintolapanimo Bryggeri / Rakuuna Olut Oy, Helsinki

HelsOP H.O.P. 2017 American Wheat Ale 2017 hanaetiketti5,6 %-til., kantavierre 12,9 °P, katkeroainepitoisuus 23 IBU, väri 7 EBC, vaalea pintahiivaolut, katkeroitu vehnäolut. Uutuus 3.3.2017, Helsinkiläisen Oluen Päivänä.

Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 8,50 € (Panimoravintola Bryggeri Helsinki, Hki); hana 0,4 l. – 7,00 € (Teerenpeli Bar Kamppi ja Keskuskatu, Hki). 

Pisteet 93 / 100.

Helsinkiläisen Oluen Päivää vietetään maaliskuun 3. päivänä, koska kaupungin ensimmäinen panimo Stora Bryggeriet sai oluenvalmistusoikeuden 3.3.1759. HelsOP:n ensimmäinen juhlapäiväolut on valmistettu Rakuuna Olut Oy:n ravintolapanimossa panimomestari Mathias Hüffnerin ja Sinebrychoffin Olutmestarin 2017 Miika Korpelan yhteistyönä. Korpela on Teerenpeli Kampin (Hki) ravintolapäällikkö.

Juhlaoluen väri on vaalea, keltainen, punertava, läpinäkymätön, samea. Vaahto on vitivalkoinen, runsas, jättää rikkonaista pitsikuviota lasin reunoille, kestävä. Tuoksu on katkeromainen, ruohomainen, voimakkaan aromaattinen. Maku on täyteläinen, pehmeän hedelmämäinen, katkeroisen aromaattinen, kuiva, tottumattomalle vehnäoluen maistajalle haasteellinen. Pehmeän hedelmämäisyyden ja karhean katkeromaisuuden onnistunut yhdistelmä, erilaisia tyylejä yhdistelevä hybridiolut.

Valmistuksessa käytettään pilsner- ja vehnämallasta sekä vehnähiutaleita. Humalalajikkeet ovat motueka, sorachi ace ja citra.

HelsOP-juhlaolutta on valmistettu 2000 litran erä, ja olutta on saatavilla Helsingissä Bryggerissä ja Teerenpelin kahdessa ravintolassa, Kampissa ja Keskuskadulla. Myöhemmin olut leviää myös muihin olutravintoloihin. Pullossakin?

Advertisement

One thought on “H.O.P. 2017 American Wheat Ale, Ravintolapanimo Bryggeri / Rakuuna Olut Oy, Helsinki

  1. Päivitysilmoitus: Helsinkiläistä olutta maistellaan nimikkopäivänä 3.3. | OLUTSUOMI - Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s