Sinebrychoff Porter, Oy Sinebrychoff Ab, Kerava / Carlsberg Bryggerier AS, Kööpenhamina, Tanska (12-16)

7,2 %-til., kantavierre 17,0 % Pl (Alko 16,7 °P), katkeroainepitoisuus 45 (35,7 )EBU, väri 300 (270) EBC. Tumma suodattamaton pintahiivaolut, portteri, Imperial Stout. Suositus tarjoilulämpötilaksi 10-18 °C. Valmistettu jatkuvasti vuodesta 1957.

Kierrätyslasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 2,94 €. 

Pisteet  94 / 100. Koffin portteri –asteikolla  100 / 100.

koffporter10ploVäri on tumma, musta, täysin läpinäkymätön. Vaahto on ruskea, tiheä, pienikaplainen, laskeutuu ja haistuu nopeasti jättäen vähäistä valuvaa pitsikuviota lasin reunoille. Tuoksu on rosoisen vahvan hedelmämäinen, luumumainen, mallasmainen, leipämäinen. Maku on täyteläinen, öljymäisen sulavalinjainen, suklaamainen, mallasmainen, voimakas, luonteikas, omassa luokassaan tasapainoinen, jopa helppo juotavuudeltaan, klassikko.

Ruokajuomana vahvojen liha- ja kalaruikien kanssa. Jälkiruokana, maun mukaan suklaan kanssa, ja rauhoittavana iltadrinkkinä.

Puolentoista kuukauden säilyttäminen avattuna, koskemattomana paikoillaan, kylmässä on jonkn verran verottanut luonteikkuutta ja ominaisuuksien särmiä. Silti tällaisessakin muodossa loistava olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s