Prykmestar Double IPA, Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki (04-12)

8,5 %-til., kantavierre  ˚Pl, katkeroainepitoisuus 90 EBU, väri  EBC, tumma, suodattamaton pintahiivaolut, India Pale Ale, kuivahumaloitu. Panimomestarina vierailee Anders Kissmeyer, Kissmeyer Beer & Brewing, Kööpenhamina, Tanska.

Hana 0,4 l. Anniskeluhinta 8,00 e. Tulossa: Kertalasipullo 0,5 l. (hana 28.04.2012, Hki).

Pisteet: 89 / 100.

vaspprgmdoubleipa12plokissmayerVäri on tumma, punaruskea, läpikuultava, samea. Vaahto on vaalea, paksu, epätasainen, jättää pitsikuvioita lasin reunoille, kestävä. Tuoksu on raikas, hedelmäinen, hento, lämmetessä hieman paksunee. Maku on täyteläinen ja hurja: pippurimainen, hyökkäävä, rutikuiva, mausteinen, vahvasti katkeroinen, tumma, kypsän luumumainen. Kokonaisuus on epätasainen, haasteellinen. Vahvasti katkeroisen DIPAn humalakoostumus on tunnistamattoman monipuolinen ja outo – ja juuri siksi niin kiehtova.

Vakka-Suomen Panimon panimomestari Jani Vilpas on saanut vierailevaksi oluentekijäksi huippumestarin Tanskasta. Anders Kissmeyer aloitti viime vuonna (2011) oman sopimuspanimonsa Charlottenlundissa ja on tehnyt kiinnostavia extreme-oluita eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa.
kissmeyerbeerandbrewing2011tunnus
Nyt siis myös Suomessa. Hieno projekti ja täydellisesti onnistunut! Ensimmäinen pieni tuotantoerä valmistui huhtikuun lopussa 2012 ja loppui nopeasti. Lisää on luvassa kesän mittaan, mahdollisesti myös pullossa. Suomalais-DIPA esiintyy maailmalla myös nimellä Kissmeyer Uusikaupunki Syndrome.

Advertisement

One thought on “Prykmestar Double IPA, Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki (04-12)

  1. Päivitysilmoitus: OlutSuomi – Viikon Olut 09-22: Sähköä oluen mausteena – kuvainnollisesti | OLUTSUOMI - Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s