Hartwall Juhla-Aura, Ravintolapanimo Koulu, Turun Panimo Oy, Turku  

5,2 %-til., vaalea lager. Turun EU:n kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 juhlaolut. Kausiolut. Hana 0,4 l., anniskeluhinta 5,50 e. Panimoravintola Koulu, Uusi Apteekki, Turku.  

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 virallinen nimikko-olut on Hartwallin Lahden tuotantolaitoksella valmistettu Aura (4,5 %). Hartwall on ryhtynyt yhteistyöhön turkulaisen pienpanimon kanssa ja valmistanut myös alkuperäisen, vuoteen 1995 saakka Kaarinan panimolla tuotetun vahvan Auran reseptillä Juhla-Aura -oluen. Juhlauutuus valmistui valikoimaan Auran päivänä 10.03.2011. Olut tarjoillaan vain hanassa, hienosta erikoislasista vain kulttuuripääkaupunkivuoden ajan ja vain kahdessa turkulaisessa olutravintolassa, Koulussa ja Uudessa Apteekissa. JuhlaAuran ovat valmistaneet yhteistyössä Lahden Hartwallin panimomestari Mika Mäkelä ja Koulun olutmestari Teija Tuovinen-Laiho.  

Väri on vaalea, keltainen, kirkas. Vaahto on valkoinen, niukka, tiheä, keskikestävä. Tuoksu on maltainen, imelä, katkeroinen. Suutuntumassa on häivähdys diasetyyliä – joka siis sopii tämäntyylisen pilsiä lähentelevän lageroluen ominaisuuksiin. Maku on täyteläinenvahva, tuhtirunkoinen, kuiva, hieman kukkainen, katkerinen. Lopuksi kuiva katkeroisuus kehittyy makean maltaiseksi aromiksi.  

Turun parhaissa olutravintoloissa kierrellessä ei voi olla huomaamatta, että Aura on todellakin perusturkulainen olutmerkki. Koulun baarimestarin mukaan paikalliset olutharrastajat ovat ottaneet Juhla-Auran todella hyvin vastaan. Monet muistavat ja muistelevat tyylikkään Hartwall-Koulu –olutlasin ääressä alkuperäistä Auraa, sen herkullista katkeroisuutta ja maukasta luonteikkuutta. Samat ominaisuudet ovat Juhla-Aurassakin kohtalaisen hyvin mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s