Panimosima, Koskipanimo Oy, Tre; valmistuspaikka Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Laitila (05-10) 

4,7 %-til., sokeria 50 g / litra, vaalea, puolikuiva perinnejuoma. (Ravintoloiden hanaversio 5,0 %-til.)
Kertalasipullo 0,33 l., vähittäismyyntihinta e
. (P.E.-pvm .2010)

© Kuva J.T. Laakso.

Laitilan ja Tampereen Plevnan panimoiden yhteistyön tulosta julistetaan etikettitekstillä ”Yhteistyöstä voima – Hunajasta sielu”. Plevnan 5-prosenttisen Panimosiman päivittäistavarakauppaversio on valmistettu Laitilassa, pullotettu perinteiseen repäisykorkkipulloon ja levinnyt vapun alla kaikkialle maassa.

Vappumarssin ja sen jälkeisen piknikin ohittamaton piristäjä!

Koleahkossa vappusäässäkin Panimosiman väri on vaalea, syvän keltainen, muistuttaa saksalaisia pils-oluita, tasaisen kirkas. Vaahto on valkoinen, pursuaa pirskahtaen lasiin kaadettaessa, haihtuu nopeasti kokonaan. Tuoksu on makea, hunajainen. Maku on kevyt, vahvan sitruunainen, hunajainen, simamainen.

Valmistuksessa käytetään sokeria, hunajaa, fariinisokeria, Saaz-humalaa ja sitruuna-aromia. Laitilassa lasketaan, että simaerän tuottamiseen on käytetty 1,75 miljoonan mehiläisen hunajantuotanto.

Perinteinen panimosima on aivan oivallinen kevään ja vapun ajan juoma.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s